We design better spaces to work

Arvokiinteistön muutostyö

Arvokiinteistön muutos huonetoimistosta nykyaikaiseksi monitilaksi

Arvokkaassa jugend-rakennuksessa Helsingin ydinkeskustassa sijainnut huonetoimisto muutettiin monitilatoimistoksi. Tilojen toiminnallisuutta ja ilmettä parannettiin. Työhuoneita yhdistettiin toisiinsa ja taukotiloja keskitettiin, jotta tilojen käyttö olisi tehokkaampaa ja vuorovaikutus ihmisten välillä lisääntyisi. Alimmissa kerroksissa sijainnutta kokouskeskusta laajennettiin ja kerrosten välisiä kulkuyhteyksiä selkeytettiin niin, että vierailijoita ei tarvitse enää tuoda työtiloihin.

Sisustuksen lähtökohdaksi otettiin vuonna 1909 rakennetun talon rakentamisajankohta ja historia, mm. seinäpintojen akustoinnissa käytettyihin turvepaneleihin printattiin 1900-luvun alun valokuvia. Väliseinien vähentämisen ja tilojen avaamisen jälkeen rakennuksen upeat ikkunat tulevat paremmin oikeuksiinsa ja päivänvalo lankeaa ennen hämäriin tiloihin. Pehmeät ja harmoniset värit ja kalusteiden muotokieli puolestaan luovat rauhallisen tunnelman. Muutoksen myötä tilankäyttö tehostui niin paljon, että virasto, joka aiemmin sijaitsi kolmessa eri osoitteessa, sai koottua kaikki toimintonsa jälleen yhteen osoitteeseen. Vuokrakulut pienenivät useilla sadoilla tuhansilla euroilla vuodessa. Tilojen toiminnallisuus ja ilme suunniteltiin osallistavassa prosessissa yhdessä henkilöstön kanssa.