We design better spaces to work

Bonava

Unelmia paremmasta arjesta

Bonavan uudet toimitilat valmistuivat Helsingin keskustaan Sanomataloon. Suunnittelun keskeisenä lähtökohtana toimi yrityksen tärkeä asiakaslupaus: ”Meille koti on paljon muutakin kuin talo, jossa asut.” Osallistavalla suunnitteluotteella luotiin asiakkaan kanssa yhdessä tilat, jotka viestivät yrityksen tavoiteltua brändimielikuvaa ja tukevat haluttua työnteon ja asiakaspalvelun mallia.

Toimiston sydämeen haluttiin kodinomainen kahvitila, jossa kohdataan, jaetaan kokemuksia ja työstetään yhteisiä projekteja. Tilaan luotu työkahvila tukee Bonavan yhteistyötä painottavia työnteon tapoja. Epäformaalit kohtaamiset lisäävät tiedonkulkua ja tehostavat tekemistä. Rento ympäristö on myös työntekijäkokemuksen näkökulmasta arvokas.

Brändimielikuvan, toimintatapojen tukemisen ja työntekijäkokemuksen rinnalla asiakkaiden tarpeet olivat yksi suunnittelun kulmakivistä. Uusien tilojen yhteyteen luotiin asuntomyymälä, jossa asiakkaalla on tilaa unelmoida tulevaisuuden asumistaan. Tila tukee asiakkaan ja bonavalaisten yhteistyötä ja matkaa unelmista kohti konkretiaa. Myymälätilan suunnittelua ohjasi ajatus ”onnellisesta naapurustosta”, jossa yhdessä tekeminen ja oleminen ovat keskiössä. Myymälätilat tarjoavat pääasiallisen tarkoituksensa lisäsi myös oivat puitteet erilaisten teemailtojen ja asiakastilaisuuksien järjestämiseen.