We design better spaces to work

Sanoma ICT

Sanoma ICT:n työympäristökonsepti ja sisustussuunnittelu

Euroopan johtava kuluttajamediaan ja oppimiseen keskittyvä yhtiö Sanoma päätti vuonna 2013 yhdistää eri yhtiöidensä tietotekniikkayksikkönsä Suomessa. Tavoitteena oli vähentää siiloutumista, edistää liiketoimintalähtöisyyttä, olla ketterämpi ja luoda yhtenäinen organisaatiokulttuuri uudelle toimintayksikölle. Uusi noin 200 hengen kokoinen yksikkö sijoitettiin Vantaalle Sanomalaan kahteen kerrokseen.

Tehtäväksemme annettiin suunnitella tilat, jotka olisivat inspiroivia, värikkäitä ja viihtyisiä. Tilat, jotka kannustavat yhteistyöhön ja joissa voidaan jakaa ideoita sekä paikkoja keskittymiselle. Työkahvila sijoitettiin sisäänkäynnin yhteyteen niin, ettei se häiritse muita alueita. Siellä voi pitää taukoja, mutta myös työskennellä ja hengailla. Työpisteet sijoitettiin ikkunoiden ääreen jotta niille saatiin mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Toisistaan poikkeaviin leikkisiin kokoushuoneisiin puolestaan luotiin luontoon ja ulkoilmaan viittaava tunnelma.

Henkilöstö on tyytyväinen uudistukseen. Ei enää tylsiä tylyjä harmaita tiloja vaan erilaisia paikkoja, joista voi itse valita missä työskentelee. Uusi yhteinen organisaatiokulttuuri on saanut alkunsa.