We design better spaces to work

THL Pilotti

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen työympäristökonsepti ja pilottitilan sisustussuunnittelu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskittää pääkaupunkiseudun toimintoja yhdelle kampusalueelle. Työympäristövisionsa mukaisesti THL haluaa ottaa huomioon työnteon tapojen muutoksen, lisätä ajasta ja paikasta riippumattotonta työskentelyä sekä tukea THL:n strategian toteutumista jokapäiväisessä työssä työympäristön avulla.

Työympäristöjen pilotointi aloitettiin remontoimalla Mannerheimintiellä oleva 80-luvun toimistotalo moderniksi monitilatoimistoksi. Suunnittelussa tärkää oli tilojen akustiikan parantaminen sekä toimivien tiimitilojen ja viihtyisän yhteisen taukotilan luominen. Tiimitilojen yhteyteen suunniteltiin vetätytymistiloja pienpalavereita, videoneuvotteluita sekä keskittymistä varten. Työergonomiaan panostettiin mm. säädettävillä työtuoleilla ja sähkösäätöisillä työpöydillä. Jokaisen kerroksen sisäänkäynnin yhteyteen sijoitettiin avoin neuvottelutila spontaaneille palavereille ja kohtaamisille. Eri kerrokset erottuvat toisistaan väri- ja kuvateemoiltaan. Grafiikat ilmentävät THL:n työtä suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Hanke toteutettin yhteistyössä Senaatti-kiinteistöjen kanssa.

Lue hankkeesta lisää täältä.