We design better spaces to work

Uutiset

(joustotyö)

Flexible working is best built on the foundations of a great office

"The important point is that staff are empowered to work in ways that are best for them, with an ability to book and use space within buildings easily depending on what they are doing and who they would like to meet and work alongside. Contrary to what you may have read, the current debate marks neither the end of the office nor of flexible working. Instead it marks the advent of a new and more sophisticated balance between the two." Read more on Workplace Insight.

Tehokas työpäivä on täynnä taukoja

Töissä ensimmäisenä, töissä viimeisenä. Jatkuvasti tietokoneen ääressä, lounas pikaisesti, kahvi toimiston automaatista. Monella on mielikuva, että tehokkaat työmyyrät hädin tuskin poistuvat työpaikalta ja kellottavat jatkuvasti enemmän työtunteja kuin työtoverinsa. Mutta onko tämä tehokasta, saati terveellistä? Ei, todistavat tutkimukset ja vahvistavat asiantuntijat. Päinvastoin: säännölliset, pitkähköt tauot voivat taata tehokkuuden työssä. Luku koko juttu Helsingin Sanomissa.

Turun yliopiston Pylly ylös -kampanja on saanut opiskelijat ja henkilökunnan ylös tuoleista

Suomalaiset ovat alkaneet kiinnittää huomiota liiallisen istumisen haittoihin ja osalla tämä on johtanut painon putoamiseen. Turun yliopistossa haluttiin saada aikaan asennemuutos, että seisominen on sallittua luennon ja työpäivän aikana. "Etenkään selkälihakset eivät ole enää niin paljon jumissa. Mieli pysyy vireänä. Koen, että tämä (seisomisen lisääminen) on ollut ihan opiskelun ja tiedon omaksumisen kannalta hyvä asia." Lu koko juttu YLEn sivuilta.

(työelämä, luovuus)

Kävely lisää ihmisen ajattelun luovuutta

Ei kenties ole sattumaa, että sekä Applen edesmenneen perustajan Steve Jobsin että Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin tiedetään suosineen kävelytapaamisia. Stanfordin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan kävely todella lisää ihmisen ajattelun luovuutta, kuten moni väittää. Kävely paransi erityisesti brainstorming-tyyppistä vapaata ideointia, mutta saattoi jopa heikentää vastauksia täsmällistä ajattelua vaativassa, yksityiskohtaisessa testissä. Tutkimus on julkaistu Journal of Experimental Psychology -tiedejulkaisussa ja siitä kerrotaan yliopiston verkkosivuilla." Asiasta uutisoi Uusi Suomi.

Sivu 1/12
Seuraava  
RSS