We design better spaces to work

Uutiset

Productization in the Construction Industry

AEC Business had the opportunity to interview Jyrki Yläoutinen, Executive Workplace Consultant at Workspace, a consulting and design agency specializing in workplace design and management and based in Helsinki, Finland, to learn how they productized their service and the benefits they achieved. Read the full article here.

Millaiset tilat, sellainen organisaatio

"Suomen parhaissa työpaikoissa tilat ovat merkityksellinen osa menestyvää organisaatiota. Suomen 50 parhaassa työpaikassa 83% työntekijöistä oli samaa mieltä väittämän ”organisaatiomme tilat luovat hyvän työyhteisön” kanssa. Kaikki yrityksessä tavoitellut ja tärkeät asiat tulee tehdä näkyväksi työympäristöön jollakin tapaa. Tilojen merkitystä viestinnän tukena sekä avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisäämisessä ei voi väheksyä" kirjoittaa Kristiina Borg NaturVentionin blogissa

Talouden murros synnytti miljardibisneksen

"Maailman ensimmäinen virallinen yhteisöllinen työtila eli coworking space avasi ovensa San Franciscossa vuonna 2005. Nyt niitä on globaalisti liki 8 000 ja määrä kasvaa alan tilastoja seuraavan Desk Mag -lehden mukaan 36 prosenttia vuodessa. WeWork mielii mullistaa jaetun toimistotilan käytön yhtä voimallisesti kuin Uber on muuttanut kuljetuksia tai Airbnb majoitusliiketoimintaa." kirjoittaa Kauppalehti

Myötätuntoon panostaminen lisää sitoutumista työhön ja työnantajaan

"Työpaikoilla toivotaan, että myötätuntoa osoitettaisiin asemasta riippumatta ja että työntekijöiden erilaisia persoonallisuuksia ja kyvykkyyksiä arvostettaisiin enemmän. Vastausten teemaksi nousikin erään vastaajan kommentti: Mikään meriitti ei estä antamasta toiselle ystävällistä hymyä tai yläfemmaa."

‘Myötätunnon mullistava voima’ (CoPassion) on Helsingin yliopiston monitieteinen ja uraauurtava tutkimusprojekti, joka pyrkii muuttamaan työelämän myötätuntoisemmaksi. Lue lisää täältä

Ruotsalainen kalustevalmistaja Götessons AB ja suomalainen Workspace Oy yhteistyöhön

Götessons ja Workspace ovat aloittaneet yhteistyön uusien tuotteiden kehittämiseksi niin toimistoihin kuin hotelleihin. Yritykset ovat työskennelleet tiiviisti yhdessä jo vuoden ajan suunnitellen ja valmistaen toimistokalusteita varmistaakseen, että tämän päivän työskentelytavat voivat toteutua.

Työnteon tavat ja edellytykset suoriutumiselle ovat muuttuneet vauhdilla viimeisten vuosien aikana, mikä merkitsee että toimistokalusteilta vaaditaan nykyään enemmän kuin aiemmin. Meillä on tapana kirota avotoimistoja, koska niistä ei löydy erilaisia tiloja – on vain isoja halleja pullollaan ihmisiä. Toimistotilat ovat meluisia eikä niistä löydy paikkaa missä voisi esimerkiksi soittaa puheluita. Emme enää istu omassa työpisteessä koko päivää ja kuten tiedämme istuminen ei ole kovin terveellistä. Tähän kaikkeen meiltä löytyy toimivia ratkaisuja.

Työnteko on nykyisin enemmän yhteistyötä niin kollegoiden, yhteistyökumppaneiden kuin asiakkaiden kanssa. Tähän vaatimukseen kehitimme onnistuneen ratkaisun yhteistyössä Götessonin kanssa, jota kutsumme nimeltä The HUT (mökki, kota, tölli) jota on jo myyty ympäri maailmaa ja tuote esiteltiin taannoin Saksan Orgatec messuilla. The Hut on pieni ”mökki”, jonka voi asettaa esimerkiksi keskellä avointa tilaa. Sen sisällä voi työskennellä joko yksin tai ryhmässä pitäen kokouksia ilman että häiritsee muuta työyhteisöä.

Uudenlaisia kalusteinnovaatiota tulossa lähiaikoina, niin että voimme paremmin työskennellä toimistoissa ja jotta työpäivämme ovat sujuvampia.

Työelämän tulisi uudistua digitalisaation tahdissa

"Etätyö ei ole päämäärä sinänsä. Se on väline tehokkuuden, asiakaspalvelun ja henkilöstötyytyväisyyden parantamiseen. Monet tehtävät täytyy toki hoitaa työpaikalla jatkossakin. Silti johdon kannattaa pohtia, millä tavoin työn uudistaminen voisi rakentaa uutta kulttuuria koko työpaikalle" kirjoittaa Talouselämä

Sivu 1/16
Seuraava  
RSS