We design better spaces to work

{title}

Kohti terveellisempiä ja onnellisempia toimistoja

Raikas ja harmoninen tunnelma sekä metsänraikas ilma ottavat sinut vastaan astuessasi sisään Naavan uuteen toimistoon. Naava muutti uuden elämän saaneen Marian sairaalan tiloihin helmikuussa. Sairaalapetien tilalle tulivat työpöydät ja tila muuntautui terveyttä ja suorituskykyä edistäväksi tulevaisuuden toimistoksi.

Suunnitelman lähtökohtana oli Naavan yhdysvaltalaisen kumppanin Deloksen WELL-standardi, joka auttaa luomaan sisätiloista ihmiselle lajityypillisen ympäristön. Olemmehan kaikki alunperin luonnonlapsia. WELL-standardi on hyvin kattava ohjenuora terveyttä edistävien rakennusten ja toimitilojen suunnitteluun, ja sitä voi noudattaa myös pienemmällä mittakaavalla. Delos etsi standardiin sopivaa sisäilmaa puhdistavaa viherseinää ja löysi Naavan kumppanikseen.

Luontoa mukaileva ympäristö tukee niin fyysistä kuin henkistäkin terveyttä sekä suorituskykyä. Kaikki nämä vaikuttavat merkittävästi hyvinvointiin ja onnellisuuteen töissä, joka onkin asia, jota me Naavalla haluamme edistää.

Inspiraatio tilaan tuulahti pohjoismaisesta luonnosta, joka on vaikuttanut suuresti koko Naavan brändiin. Kuulaat, skandinaaviset värit rauhoittavat ja heijastelevat luontoamme: metsien vihreyttä, lunta ja kallioiden syvää harmautta. Naavan showroomissa ja toimistolla erityisen freesiä on tietysti ilma, joka tuo luonnon sisälle ennenkokemattomalla tavalla.

Aiemmin pimeää, matalaa ja osastoihin jaettua tilaa avarrettiin rohkeasti. Seinien kaatuessa tilassa päästiin nauttimaan paremmin luonnonvalosta. Myös muu valaistus on vahvasti inspiroitunut luonnosta. Hillityt ja eleettömät valaisimet neuvotteluhuoneissa muistuttavat jääpuikkoja. Avoimuus on yksi tärkeä arvo Naavan organisaatiokulttuurissa, ja se näkyy myös tiloissa. Neuvotteluhuoneiden toimistoon avoimet seinät ovat täysin lasia. Akustiikan kannalta tämä luo haasteita, mutta ongelma on ratkaistu verhoilla sekä Naavoilla, jotka rauhoittavat tilaa myös ääntä sitoen. Omaan rauhaan vetäytymiseen on myös mahdollisuus. Niin ikään pohjoista metsää ratkaisuillaan kunniottavan suomalaisen Taiga Conceptin kuusipuusta kasatut äänieristetyt kopit ovat kuin pieniä mökkejä, joihin voi mennä nauttimaan perisuomalaisesta hiljaisuudesta.

Uusista tiloista on vastannut Naavan Brand Manager Eeva Niemelä. Eeva vastaa Naavan brändistä, joten hän päätyi luonnollisesti johtamaan suunnittelua. “Pienetkin yksityiskohdat edustavat Naavaa ja arvojamme: luontoa, terveyttä, välittämistä”, Eeva kertoo.

“Koko projekti on aikalailla pioneerityötä. Oikeastaan yhtään vastaavaa toimistoa ei maailmassa vielä ole. Olemme ajatelleet paljon biofiliaa eli ihmisen rakkautta ja kaipuuta luontoon sekä pyrkineet luomaan meille ihmisille lajityypillisen ympäristön työtilaan. Erityistä ovat vähäpäästöiset materiaalit ja Naavojen strateginen sijoittelu, jolloin koko tila tulee katetuksi pohjoismaisen puhtaalla metsäilmalla”, Eeva sanoo.

Naava on kumppanimme Työn ja Hyvinvoinnin TulosFoorumissa, joka järjestetään 11.5.2017. Lisää tietoa ja ilmoittautumaan pääset täältä